Kanban i Supermarkety
Flow Management. Zarzadzanie przepływem w organizacji
Cele:
- Zapoznanie z metodologią systemu PULL - logika przejścia z systemu PUSH na system PULL
- Kanban, jako narzędzie kontrolujące przepływ materiałów i informacji
- Redukcja poziomu zapasu
- Stworzenie Supermarketu (produkcyjnego i na wyroby gotowe - magazyn)
Program:
- Zapoznanie z różnicami pomiędzy systemem PUSH i PULL
- Kanban - powiązanie wizualne z przepływem materiału
- 4 główne zadania Kanban
- Zasady działania systemu Kanban
- Typy kart Kanban (transportowa i produkcyjna)
- Typy pętli Kanban
- Kanban 2-BIN
- Obliczanie kart Kanban w obiegu (średnie zapotrzebowanie miesięczne i dzienne - AMD i ADD)
- RLT- Replenishment Lead Time (cykl uzupełnienia zapasów), # ilości kart kanban
- Koncepcja Supermarketu
- Zasady określania poziomu Min i Max
Efekty:
- Umiejętność wykorzystywania metodologii PULL na produkcji
- Umiejętność tworzenia i nadzorowania kart Kanban dla komponentów i wyrobów gotowych
- Umiejętność tworzenia Supermarketów
- Redukcja poziomu zapasów.
Organizacja:
- Zapraszamy do udziału w 2 dniowym szkoleniu na terenie firmy Klienta
- Szkolenie realizowane w języku polskim lub angielskim
- Grupa do 16 osób
- Możliwość uzyskania dofinansowania do szkolenia
- W przypadku dodatkowych pytań, bądź trudności w wyborze szkolenia, prosimy o kontakt:
e-mail: biuroprojektow@lmcg.com.pl
tel. +48 780 549 757
Zapraszamy do udziału.